Buren in regio Lansingerland kiezen samen voor uitbouw

Twee buren in de regio Lansingerland hadden een droom. Ze wilden allebei een uitbouw aan de achterkant van hun huis om er zo hun droom woonkeuken te kunnen realiseren. Maar daar hadden ze wel wat extra ruimte voor nodig. Ze besloten de handen ineen te slaan en allebei tegelijk een uitbouw te nemen. Dit scheelt tenslotte ook weer in de kosten. Met dit idee klopten ze bij Qualitech aan. Die maakte vervolgens twee prachtige uitbouwen van 3,5 meter bij 6 meter. De blije buren hebben nu een uitbouw die er van buiten hetzelfde uitziet, maar van binnen volledig naar hun eigen wens is ingericht en afgewerkt.

Stevige fundering

Bij beide woningen moest eerst een goede fundering worden gemaakt. Een grote heistelling kwam langs om de palen in de grond te slaan. Hierop heeft Qualitech funderingsbalken bevestigd met daarop een geïsoleerde betonnen vloer. Zo lag er een stevige basis waarop de daadwerkelijke uitbouw gebouwd kon worden. Ook moest bij beide woningen de achtergevel doorgebroken worden. Om de gevel tijdelijk op te vangen heeft Qualitech een stalen constructie geplaatst. Nu konden ze met het echte werk beginnen.

Van buiten hetzelfde, van binnen naar wens ingericht

Beide uitbouwen zien er van de buitenkant hetzelfde uit. Ze hebben bijvoorbeeld beide hetzelfde metselwerk, hetzelfde dak en dezelfde deuren en kozijnen. Hiervoor hebben ze gekozen voor twee dubbel openslaande deuren naar de tuin, met aan beide kanten hiervan een grote raampartij vanaf de grond tot aan het plafond. Ondanks dat de uitbouwen er van de buitenkant hetzelfde uitzien, hadden de buren voor de inrichting van hun woonkeuken wel andere ideeën. Ze hebben wel allebei gekozen voor een convectorput maar daar houden de overeenkomsten op. Waar de één bijvoorbeeld koos voor een keuken met een kookeiland en een houten vloer, wilde de ander graag een lange rechte keuken en laminaat. Ook hebben ze beiden gekozen voor andere verlichting. De één voor spotjes en de ander voor andere lichtpunten. Beide uitbouwen heeft Qualitech wel helemaal netjes afgewerkt. Zo hebben ze het installatiewerk voor de twee keukens voor hun rekening genomen. Ook zijn allebei de uitbouwen helemaal gestukt, geschilderd en voorzien van stopcontacten.

 

Kostenbesparing door gezamenlijk een uitbouw te nemen

Het komt steeds meer voor dat (naaste) buren gezamenlijk kiezen voor een op- of aanbouw. Dit is slim, want het scheelt aanzienlijk in de kosten. Zo betaal je bijvoorbeeld maar één keer voorrijkosten. En ook de kosten van het huren van grote machines zoals bijvoorbeeld een heistelling kun je als buren samen delen. Ook voor de aannemer is het voordelig om twee werkadressen te hebben die zo dicht bij elkaar liggen, waardoor die vaak wat meer korting kan geven. Een win-win situatie dus voor alle partijen!

Interesse

Heeft u ook interesse in een opbouw of uitbouw, alleen of misschien wel samen met uw buren? En wilt u weten wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen? Bel nu voor het maken van een vrijblijvende afspraak op 010-5111689. Of vul het contactformulier in.