Meer leefruimte door uitbouw van woonkamer en keuken in Leiden

De eigenaren van een woonhuis in een beschermd stadsgebied in Leiden (regio Zuid-Holland) hadden een fijn huis. Alleen de leefruimte beneden, een grote vierkante ruimte met zowel de keuken als de woonkamer erin, was aan de kleine kant, ongeveer 45 m2. De bewoners wilden hier heel graag meer ruimte creëren. Qualitech heeft daarom een uitbouw met twee mooie grote lichtstraten naast elkaar gemaakt, zogenaamde vlak glas lichtkoepels. Hierdoor is er een mooie grote leefruimte ontstaan van ruim 60 m2 met een optimale lichtinval. Alles bij elkaar een hele verbetering ten opzichte van de eerdere situatie.

Stalen constructie in plaats van heipalen

Normaal gesproken worden er bij het maken van een uitbouw eerst heipalen geplaatst. In dit specifieke geval heeft een constructeur aangegeven dat het plaatsen van een stalen constructie alleen voldoende was, waardoor er niet geheid hoefde te worden. Dit is zeker niet altijd mogelijk. Hij heeft hiervoor precies berekend hoe zwaar deze stalen constructie moest zijn. In de woning is als begane grond vloer een PS vloer geleverd. Dit is een geisoleerde betonnen vloer. Toen de aanbouw grotendeels klaar was zijn er twee grote moderne zwarte kozijnen geplaatst, beide met twee openslaande deuren naar de tuin.

Keramische vloertegels voor betere warmtegeleiding

Binnen konden ze vervolgens aan de slag met het verwijderen van de oude houten vloer en het aanleggen van de vloerverwarming in de gehele ruimte. Vervolgens heeft Qualitech een keramische tegelvloer gelegd, met de uitstraling van een eikenhouten vloer. Er wordt steeds meer voor dit soort vloeren gekozen in huizen die vloerverwarming als belangrijkste warmtebron gebruiken. De keramische tegels geleiden de warmte namelijk veel beter dan een houten vloer.

Afwerking van de binnenruimte

Nadat de vloer helemaal klaar was kon met de laatste afwerking van de ruimte worden begonnen. De bewoners hadden eerder al een nieuwe keuken besteld. Aan de hand van die tekeningen heeft Qualitech de gehele ruimte eerst helemaal opnieuw gestuukt en geschilderd. Ook is de ruimte waar de nieuwe keuken zou komen helemaal voorbereid zodat die vervolgens moeiteloos geplaatst kon worden. Het gehele project heeft ongeveer 10 weken in beslag genomen en alles liep volgens plan. En de bewoners? Die zijn gelukkig enorm blij met eindresultaat. Zie hier een impressie van het verloop van het project…

Interesse?

Zou u ook wel wat meer leefruimte willen hebben en overweegt u daarom een verbouwing? Of wilt u uw huis compleet laten renoveren? Bel dan nu voor het maken van een vrijblijvende afspraak 010-5111689 of vul het contactformulier in.