Droomhuis compleet gerealiseerd

Een lang gekoesterde wens kwam uit dankzij de grootschalige verbouwing van een vrijstaande woning in de omgeving van Rotterdam. De nieuwe bewoonster kan nu genieten van haar mooie droomhuis, met prachtig beklede schoorsteen als pronkstuk.


Complete klus

Aannemer Qualitech verzorgde het volledige project op basis van het ontwerp van architectenbureau Oosterlaan uit Berkel en Rodenrijs.

De hele woning is gestript, inclusief het dak. Gezorgd is voor nieuwe isolatieplaten en dakpannen, aluminium kozijnen en overlappende eternitstroken voor de gevelbekleding. Daarnaast is de schoorsteen naar buiten verplaatst en afgewerkt met bijzondere tegelstrips. De dakgoten hebben een mooie zinkbekleding gekregen en de garage is verbeterd met isolerende voorzetwanden en stucwerk.

Binnen de woning zijn de beide verdiepingen opnieuw ingedeeld. Dit betekende het slopen van bestaande muren en het opbouwen van nieuwe scheidingswanden, voorzien van stucwerk. Elektriciteitsvoorzieningen en waterleidingen moesten daarvoor worden omgelegd. Twee nieuwe badkamers zijn ingericht en alle voorzieningen voor water en elektriciteit zijn getroffen voor de keuken die door derden wordt geplaatst. De benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming en een tegelvloer, terwijl de bovenverdieping is afgewerkt met een laminaatvloer. De woning is tevens voorzien een geheel nieuwe elektrische alarminstallatie en is volledig geschilderd.

Bijzondere binnenelementen zijn de nieuwe houten trap en de houten schuifdeuren tussen woon- en studeerkamer, die in de op maat gemaakte wanden kunnen worden weggewerkt. Ook wordt het daglicht benut door dit via een solartube via het dak de woning in te brengen. Het resultaat is een mooie ruime, lichte woning.

Transparant en flexibel

Op basis van de transparante offerte zijn de werkzaamheden vakkundig en zorgvuldig uitgevoerd. Qualitech had de flexibiliteit om onverwachte elementen, waaronder het complete dak, te integreren in het totale project, dat ondanks deze uitbreiding vrijwel volgens de planning kon worden opgeleverd. Bewoonster én architect zijn zeer tevreden over het mooie eindresultaat dat in vijf maanden tijd is gerealiseerd.

Interesse?

Overweegt u ook uw droom te verwezenlijken? Bel voor een transparante offerte voor een complete verbouwing naar 010 511 16 89 of geef uw wensen door via het reactieformulier.