Complete vernieuwing badkamer

In een gezinswoning uit de jaren ’30 is de badkamer van vloer tot plafond vernieuwd. Qualitech realiseerde het project binnen twee weken, met een prachtige ruime badkamer als resultaat.

Ruimere indeling

De ruimte van 2×3 m2 bood, mede als gevolg van de naar binnen draaiende deur, weinig effectieve ruimte. Het deurkozijn werd aangepast en de deur draait nu naar buiten, waardoor de badkamer anders kon worden ingedeeld. De lichtinval via de koepel blijft, wel is het timmerwerk eromheen vernieuwd waardoor het weer fris oogt.

Voorbereidingen

Op de houten balken is een basis aangebracht van Lewisplaten. De zwaluwstaartachtige vorm van deze platen maakt het mogelijk beton te storten waarop tegelwerk aangebracht kan worden. Het loodgieterswerk en de elektriciteitsvoorzieningen zijn omgelegd en elektra voor de spotverlichting zijn geplaatst. Een nieuw opgebouwd muurtje, voorzien van rvs nisjes en strak gestuct, zorgt voor een mooie afscheiding tussen het douchegedeelte en de rest van de badkamer.

Afwerking

De badkamer heeft een chique uitstraling gekregen door de bijzondere Portugese tegels in het douchegedeelte, volledig in het patroon gezaagd en geplaatst. De overige wanden en de rest van de vloer zijn voorzien van neutrale witte tegels.

Een opvallend element is bovendien het zitje in de douche, vervaardigd van watervast multiplex en afgewerkt met een plaat van Belgisch hardsteen.

Het plafond is afgewerkt met stucplaten en vervolgens strak gestuct en geschilderd. Uiteraard is overal gebruikgemaakt van vochtwerende materialen. De voegen van het tegelwerk zijn ingewassen.

Resultaat

Qualitech zorgde tot slot voor het plaatsen van het douchescherm, het badkamermeubel, de kranen, het toilet en de handdoekradiator en heeft de badkamer waar nodig zorgvuldig afgekit. Het resultaat is een prachtige luxe badkamer, verruimd en voorzien van een nieuwe indeling. De bewoners zijn hartstikke tevreden en dat is het doel van Qualitech!

Interesse?

Overweegt u ook uw badkamer te vernieuwen? Bel voor een transparante offerte naar 010 511 16 89 of geef uw wensen door via het reactieformulier.