Complete renovatie in hartje Rotterdam

Het afgelopen half jaar is Qualitech hard bezig geweest met de complete renovatie van een woning op de 1e en 2e verdieping van een oud statig pand in hartje Rotterdam. Om het geschikt te maken voor verhuur in het hogere segment, moest de gehele woning zowel van binnen als van buiten verbouwd worden. Dit gebeurde aan de hand van het ontwerp van een architect. Voordat de daadwerkelijke renovatie van start kon gaan, heeft Qualitech het hele pand eerst volledig gestript.

Van boven naar beneden te werk gegaan

Omdat het pand behoorlijk oud is, kreeg Qualitech te maken met schuin lopende muren en vloeren. Dit maakte het plaatsen van de nieuwe kozijnen en deuren lastig. Qualitech is daarom eerst begonnen met het egaliseren van alle vloeren. Omdat het om een complete verbouwing gaat, is Qualitech vervolgens van boven naar beneden te werk gegaan voor de grove verbouwingswerkzaamheden. Zo zijn er op de bovenste verdieping 2 dakkapellen geplaatst en is er een dakterras aangelegd. Hierna heeft Qualitech toiletten, een badkamer en een keuken geplaatst.

Afwerking binnen- en buitenkant

Na het grove werk is Qualitech verder gegaan met de afwerking van de woning aan de binnen- en buitenkant. Een schilder en stukadoor hebben alle muren en het houtwerk in de woning helemaal strak gemaakt en geschilderd. Qualitech heeft het pand afgetimmerd en voorzien van vaste kasten op maat. Ook het ophangen van alle schilderijen heeft het bedrijf voor zijn rekening genomen.

De buitenkant van het pand moest eveneens gerestaureerd worden. Zo zijn de gevels aan de voor- en achterkant volledig hersteld. Ook al het voegwerk is hierin meegenomen. Verder zijn de gevels grondig gereinigd en geïmpregneerd, waarna al het houtwerk opnieuw is geschilderd. Zo kan het pand er weer jaren tegenaan. De eigenaar is erg blij met het eindresultaat, en de nieuwe huurder heeft de woning inmiddels al betrokken. Zie hier een impressie van het project…

Interesse?

Overweegt u ook een verbouwing? Of wilt u uw woning compleet laten renoveren? Bel nu voor het maken van een vrijblijvende afspraak op 010-5111689. Of vul het reactieformulier in.